Teherautó bérlés

Amikor autóbérlésre terelődik a szó, sokan a személyautókra gondolunk. Persze, ez is egy nagy szegmens. De sokszor van szüksége cégeknek utánfutóra, teherautóra vagy hűtőautóra is, ami nem érhető el éppen minden sarki autőkölcsönzőben. Azoknak, akik nem szeretnének egy ilyen gépjármű papírjaival, fenntartásával, tárolásával bajlódni, jó lehetőséget nyújthat a hatarauto.hu, ahol nem csak olcsó személygépkocsik bérlésével foglalkoznak.

Történt már, hogy az elöregedett teherautó egyszer csak bemondta az unalmast? Ez nem épp olyan használati eszköz, amit egyik napról a másikra javítanak, vagy éppen kicserélnek. Viszont egy kellemetlen élmény után az ember nem szívesen teszi fel rá az üzletét. Ilyenkor például jól jön, ha teherautót tudunk bérelni. Hogy mikor vált már megbízhatatlanná egy gépjármű, nem könnyű megállapítani, általánosan kell ismernünk annak állapotát és így levonni a következtetést.

Ha már amellett döntöttünk, hogy teherautót bérlünk, mindenképpen tisztázzuk magunkban, mit is szeretnénk. Legfontosabb tudnunk a célt, szükség van-e hűtőkocsira, elég egy kisteherautó vagy az ár a legfontosabb? Ha ezt már tudjuk, vegyük figyelembe saját igényeinket is, például, hogy melyiket mit vezetünk szívesebben, benzint, vagy dízelt? Hosszú utak során ez elég lényeges szempont, hiszen növeli a komfortérzetet, kevésbé fáradunk el. Az ilyen ésszerűen felvázolt célokhoz és igényekhez jó, ha ragaszkodunk, és végül ezek alapján választunk teherautót.

Hűtőkocsi bérlés

Ha hűtőkocsira van szükség, általában azonnal szorulunk egy járműre, hiszen a szállítandó áru könnyen megromolhat. Jobb esetben egy szervezett rendezvény catering keretein belül merül fel az igény, de az is előfordulhat, hogy egy fesztivál vagy más esemény hirtelen megnövekedett nyersanyag szükségletét úgy tudjuk csak pár napig tárolni a legegyszerűbben, hogy hűtőkocsit veszünk igénybe. A technikai fejlődésnek hála efféle lehetőségeket olyan hagyományos események szervezésénél is igénybe vehetjük, mint egy lakodalom.

Jól kihasználható a legtöbb esetben az elektromos hálózati rendszerrel ellátott hűtőautó. Ennek előnye, hogy a motor járatása nélkül is folyamatosan képes hűtést biztosítani, ha elérhető 220 voltos hálózaton működtetjük helyette. A határautó csapata két hűtőautós furgonnal áll rendelkezésre!

Olcsó autóbérlés

Ha az ember gazdaságosan szeretne autót bérelni, általában azonnal a külváros felé fordul. Ez nem kell szükségszerűen így legyen. A határautó csapata Budapest egyik központi helyén, a Soroksári úton várja az érdeklődőket, mégpedig a főváros legkedvezőbb árán.

Itthon az autóbérlés még kevésbé elterjedt, pedig számos előnnyel jár magánszemélyek esetén is. Az az autó, amit naponta használnak és, amit csak hébe hóba vesznek elő, pontosan ugyanannyi fenntartási költséggel és kötelezettséggel bír. A műszaki vizsgálat, a súlyadó, a biztosítási és szervízdíj, illetve az éves gumicsere és esetleges meghibásodások költsége minket terhel akkor is, ha az év nagy részében ki se gurulunk a garázsból. Ilyen esetekben sokkal inkább megéri ezeket a terheket a kölcsönző cégre róni és csak akkor bérelni autót, ha valóban használni is szeretnénk. Nem kell hitelt felvennünk és attól sem rettegnünk, hogy kihasználatlan az autó, miközben folyamatosan amortizálódik és csak veszti az értékét. Szintén jó lehetőség a határautó állományában körülnézni azoknak, akik mondjuk egy nagyobb nyaralás érdekében hirtelen plusz egy autóra tartanak igényt. Így ráadásul azt is eldönthetik, két személyautóval, vagy inkább egy furgonnal szeretnének nekivágni az útnak.

Határautó bérleti feltételek

A határautó honlapján feltüntetett árak minden esetben tartalmazzák az adók és a kötelező biztosítás költségeit, valamint a napi 300 km futásteljesítményt. A bérleti díj nem tartalmaz autópálya vagy parkolási díjakat, gumijavítás költségeit, vagy szabálytalan közlekedéssel, parkolással kapcsolatos bírságokat.

Magánszemély esetén előfeltétel, hogy a sofőr 21 év feletti legyen, emellett egyedi megállapodás szerint kaució kötendő. A bérléskor a sofőr köteles érvényes jogosítványát, személyi igazolványát és lakcímkártyáját bemutatni. Cég vagy jogi személy esetében három hónapnál nem régebbi cégkivonatra lesz szükségünk, illetve aláírási címpéldányra és bélyegzőre. Jó hír, hogy a bérlés elszámolható költségként.

Az autók minden esetben a tömegközlekedéssel is jól megközelíthető Soroksári úton, Budapest egyik központi helyén tekinthetők meg és vehetők át kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban a szükséges felszereléssel együtt. Leadni is ugyanitt tudjuk, bár jó ha észben tartjuk, hogy a bérleti idő után csak egy óra türelmi idő áll rendelkezésünkre. Ugyanígy érdemes figyelni a megtett kilométereket is, mert napi háromszáz kilométeres futásteljesítmény felett kilométerdíj fizetendő. Ha pedig bármi egyéb kérdésünk, igényünk merül fel, a határautó csapata örömmel várja az érdeklődőket!

Határautó weblap