Az új trend: ózonos autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben

Az utóbbi években egyre növekvő népszerűségnek örvend az ózonos autóklíma tisztítás Budapest környékén és vidéken egyaránt. Az elismertség oka nem véletlen, szerencsére a klímafertőtlenítés fontossága egyre elismertebb és hangsúlyt kap a mindennapjainkban is. A klíma működéséből fakadóan a tavaszi, őszi időszakban előfordul olyan hőmérsékletkülönbség, hogy a belső rendszerekben, csövekben a levegő páratartalma kicsapódik. Ez benedvesíti a rendszert, amelyben előszeretettel tenyésznek gombák baktériumok. Ezt pedig mi az utastérben folyamatosan lélegezzük be. A szellőztetőrendszer eleve szárítja a levegőt, ami a nyálkahártyánk védekezőképességét csökkenti, ebbe pedig kapja a klímából áradó kórokozókat. Allergiás reakciókat is kiválthat, de hosszútávon mindenképpen egészségtelen, hovatovább büdös is lehet. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest területén vagy más nagyvárosokban erre jelenthet egy modern és kipróbált megoldást, melyet valójában évente egyszer bőven elegendő megismételnünk.

Hogyan zajlik az ózonos autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben?

Gyorsan. Az eljárás nagy előnye, hogy nem tart sokáig, annak ellenére, hogy egy összetett és hatékony módszerről beszélünk. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest területén is úgynevezett ózongenerátor bevetésével kezdődik. Természetesen megérkezünk az autóval, ha időpontunk volt, nem kell sokat várni, sőt, akár kivárhatjuk az eljárást is, mivel közvetlenül utána már be is ülhetünk az autóba. Ellentétben a mindenféle spay-es és habos megoldásokkal, amik után jócskán ki kell szellőztetni a kocsit, mielőtt ajánlott ismét becsüccsenni az utastérbe. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben pikkpakk megvan. Átadjuk az autót, a szerelők pedig munkához látnak. Az eljáráshoz egy úgynevezett ózongenerátorra van szükség. Ez fogja előállítani és a csőrendszerbe juttatni az instabil ózonmolekulákat. Gyakorlatilag ez az instabilitás az eljárás alapja. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest és a világ minden szervizében azon alapszik, hogy az ózon, amint lehetőséget kap, azonnal leadja azt a fölösleges harmadik oxigénmolekulát. Ez azt jelenti, hogy amerre jár, mindent oxidál és nem marad más, csak friss oxigén a levegőben.

Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest környéki előnyei

Mivel az eljárás majdhogynem ugyanaz, az ózonos autóklíma tisztítás Budapest területén vagy azon kívül ugyanazokkal az előnyökkel jár, feltéve, hogy tudtunk élni magával az eljárás lehetőségével. Az egyik legszembetűnőbb és legpirosabb pirospont, hogy nem használ vegyszereket. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest szervizeiben hatékonyabb, mintha klórral mosnánk ki a klímarendszert, mégsem káros az egészségünkre, ezért is említettem, hogy amint készen van, már akár be is pattanhatunk az autóba. Ez hosszútávon is elég nagy előny, mert akármennyire kiszellőztetünk egy spray után, azért csak beeszi magát a huzatokba, kárpitba a vegyszer, amit aztán mi annak rendje módja szerint „elszívunk”. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest táján ennél szofisztikáltabb módszer. A gyorsaság és az egészségmegőrzés mellett nem elhanyagolható tény, hogy ugyanolyan hatékony, sőt. Alkalmasint hatékonyabb, mint egy habos beavatkozás. Bár tény az is, hogy egy nagyon elhanyagolt, régóta koszosodó, már mocsárszagú klímához jobb mindkettőt bevetni. A hab kvázi eltünteti a vastagon lerakódott telepek nagyját, az ózon meg gondoskodik arról, amiről egy éves tisztításnak szólnia kéne. Az ózonos autóklíma tisztítás Budapest határán belül és kívül ugyanolyan fontos, a felelős vezetéshez legalább annyira hozzátartozik, mint rendszeresen karban tartani az autónkat, téli nyári gumit cserélni, vagy a folyadékok ellenőrzése.

Ózonos autóklíma tisztítás Budapest és környéki árai

Azt gondolnánk, hogy az ózonos autóklíma tisztítás Budapest környékén drágább, mint vidéken, pedig pont, hogy inkább fordítva igaz. Ennek az az egyszerű oka, hogy míg vidéken csupán pár autószerelő áll rendelkezésre egy egy régióban, addig ózonos autóklíma tisztítás Budapest területén számtalan szervizben lehetséges. A sok kínálat és verseny pedig lent tartja az árakat. Ennek ellenére az autóklíma tisztítás ár nem két fillér, pláne az ózonos klíma tisztítás ára. Tízezer forint alatt nem fogjuk megúszni, viszont ha már kiadunk ennyit, érdemes a klíma töltésével együtt beruháznunk. A töltés együtt jár egy ellenőrzéssel, hogy nem szivárog-e a gáz valahol, illetve biztosak lehetünk benne, hogy töltés után jobb hatásfokkal működik majd a klíma, ugyanannyi benzin elégetés emellett. Ez hosszútávon, ha nem is kimutathatóan, de jelent némi költségcsökkentést. Az ózonos autóklíma tisztítás árak olyan tíz-tizenötezer forint körül mozognak, erre még pár ezret rátesz a töltés. Ha nagyon koszos klímával érkeztünk és indokolt egy habos eljárás is, akkor már húsznál járunk. Ez éves költségnek még mindig nem vészes, viszont az autó más éves költségekkel is bír, pláne, ha már nem frissen a gyártószalagról legurult modellel van dolgunk. Éppen ezért hosszútávon érdemesebb a rendszeres karbantartás, mint az utolsó pillanatban a tűzoltás.

Az ózon tisztít?