A munkahelyek mindegyikén végeznek ma már adminisztrációs tevékenységet is, hiszen egy vállalkozás életének ez a velejáróra, ha másért nem is, akkor egyszerűen a cég székhelye miatt. Ennél fogva egy iroda felújítás is több okból kifolyólg lehet érdekes valakinek.
Egy kis vállalkozás számára is fontos lehet, hogy az az egy-két ember, aki működteti azt, megfelelő körülmények között tudja végezni a munkáját. Ennek megfelelően bizonyos időszakonként aktuálissá válhat egy-egy iroda felújítás.

iroda felújítás

Az iroda felújítás gyakori okai

Kis cégek és vállalatok esetén az iroda felújítás tényét és lehetőségeit a vállalkozás mérete alapvetően befolyásolja. Tehát nem biztos, hogy az akarat és a szándék hiányzik kizárólagosan egy iroda felújítás megkezdéséhez. Rengeteg vállalkozás azért nem fordít erre, mert egyszerűen nem fér bele a büdzséjébe. Ez pedig nagyon sok mindenre kihatással van. Gazdasági társaság célja egészséges környezetben ugyanis a nyereség elérése. Ha pedig egy cég nem nyereséges, vagy likviditási problémái vannak, netán pont a túlélésért küzd, addig bizony kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy „szépészeti” beavatkozásokra költse a pénzét. Pedig mennyi minden múlik a megfelelő, élhető környezeten? Először is a dolgozók munkahelyi morálja, az irodai légkör. Ha nem is foglalkoznak ügyfelekkel, hanem csak maguk vannak, akkor is meghatározza a benn tartózkodók komfortját és közérzetét az iroda belső kialakítása www.amelis.hu/szolgaltatasaink/irodahazak/ . Ha még ügyfélszolgálati funkciót is betöltenek a helyiségei, akkor a tulajdonos, illetve a vezetés elemi érdeke, hogy az ügyfélkiszolgálás minőségét maximálisan támogató környezetet alakítsanak ki. Nagyobb (bevételű) cégek általában erre többet költenek, bizonyos helyeken még luxuskategóriájú igényeik vannak, ha a tulajdonosok ezt tartják fontosnak, vagy mert éppen exkluzív ügyfeleik vannak és elit módon akarják ápolni legfontosabb partnerkapcsolataikat.

Az iroda felújítás időtartama

Mielőtt egy iroda felújítás, generálkivitelezés megkezdődik, a tervezővel és a kivitelezővel körvonalazódik a munka elvégzéséhez szükséges idő mennyisége. Természetesen minél több résztvevős a játék, annál tovább tart majd, mert annál több szereplő együttműködését kell összehangoltan kivitelezni. Nem ugyanannyi időt igényel például egy egyszerű falfestés, mint egy teljes tapétázás, a szükséges vakolási műveletekkel együtt. Nem is beszélve a folyamat lépéseinek megtervezéséről, ami elengedhetetlen része egy iroda felújítás sikeres lebonyolításának. Nagyon furcsán érezné magát bármelyik szobafestő, ha nem lennének számára előkészítve a festendő falfelületek, vagy letakaratlanul éktelenkednének ki a falakból az elektromos hálózat fali csatlakozó elemei, a dugaszoló aljzatok. Az ilyen apró mulasztások nem csak hogy indokolatlanul képesek elnyújtani egy ilyen felújítási projekt tervezett idejét, hanem esztétikai és munkabiztonsági kérdéseket is felvet. Itt arra gondolunk, hogy senki nem szereti a saját színétől elütő színű festékkel összefröcskölt konnektorokat és villanykapcsolókat. A víz alapú festékek pedig a konnektorba folyva életveszélyes áramütést okozhatnak. Az ésszerű folyamattervezés tehát itt is borzasztóan fontos, amivel nagyon sok időt, pénzt és energiát spórolhatunk magunknak és a kivitelezőnek egyaránt.

Az iroda felújítás menete

Ez mindig helyzetfüggő, de általában egy szemlével indul, melyet tervezés és adott esetben látványmodellezés is kiegészíthet, amit a munkaelőkészítés és az iroda felújítás javarésze követ, a folyamatot pedig a tisztítás és a takarítás zárja.

Iroda felújítás és korszerűsítés