Nem csoda, hogy a kettlebell Budapest test- és egészségtudatos lakói körében ilyen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a módszer már bizonyított megannyi esetben. Az egyszerűbb fogyással és a testformálással kapcsolatos igényektől kezdve, a profi testépítői kihívásokon át, az erőnlét- és állóképességnövelő gyakorlatokon keresztül a speciális rendvédelmi és katonai alakulatok kiképzési programjáig a kettlebell Budapest területén is sikert sikerre halmoz – nem kis meglepetést okozva ezzel testépítői körökben is. Ilyenformán a kettlebell Budapest lakóinak is egyet jelent már lassanként az egészséges és hatékony testedzés egyik leghatékonyabb módszerével.

Hogy került a kettlebell Budapest városába?

A kettlebell természetesen nem magyar találmány, melyről talán a neve is árulkodik. Bár a nevét tekintve elsőre nem gondolnánk, hogy Oroszországból származik. Jellegzetes, csak erre a stílusra jellemző eszközzel dolgozik, ez pedig egy öntöttvasból készült nagydarab vasgolyó, amit egy, az anyagából kiképzett marokfüllel láttak el, hogy stabilan meg lehessen fogni. Ennek a speciális súlyzónak a neve: gírja. Itt már azért enyhén érezhető az orosz származás. Ezt az eszközt eredetileg nem súlyzónak használták, hanem mérősúlyként funkcionált az orosz földművesek számára a gabona mérése során. Ez az egykori mérősúly mára igen szép karriert futott be, mert a módszer szimbólumává vált, és a 8-tól 48-kg-os kiszerelésig 4kg-onként növekvő „kiszerelésben” készítik. Kialakítása kisebb mértékben gyártónként természetesen változhat, de jellegzetes vonásai alapján könnyen felismerhető, bárki is gyártsa le. Ezek a finomabb, gyártónként eltérő különbségek inkább a fül alakjának és méreteinek, a kényelmesebb megfogást lehetővé tevő gumi-, vagy műanyagbevonatokban térhetnek el, de magának az öntöttvasnak a felületi minősége, esetleges, szintén az előbbi anyagokbók képzett burkolatában lehetnek eltérések.

Miért olyan hasznos a kettlebell Budapest számára?

A kettlebell témáját érintően számos kutatás látott napvilágot. Ezek közül eredményeit illetően a zsírégetést, a keringési rendszerre és a gerincbántalmakra való jótékony hatását taglaló cikkek a legfigyelemreméltóbbak. Nem csoda, hogy a Betterbell.hu: kettlebell Budapest tekintetében is bővelkedik az ilyen illusztris eredményekben, hiszen nehéz ételeiről elhíresült étkezésünk, valamint ehhez társuló mozgásszegény életmódunk ad bőven ledolgozni való feladatot mindnyájunknak. De mint fentebb említett a kettlebell Budapest edzeni kívánó ifjainak-öregjeinek egyaránt szép eredményekkel kecsegtet, hiszen a metódus híresen jól égeti el a fölösleges kalóriákat. Gyakorlatilag egy komolyabb futáséval vetekednek eredményül kapott számadatai, időarányosan nézve pedig bőven meg is haladják azt. Gerinc- és ízületi bántalmak terén szintén kiválóan teljesít, hiszen az ízületeket fokozatosan igénybe vevő gyakorlatsorok és kimozgatások lehetőséget adnak, hogy szabadságfokuk és teherbírásuk megnövekedjen. Az ilyen rehabilitációs céllal végzett tréningek – különösen diagnosztizált problémák esetén – mindenképpen igénylik a szakorvossal való folyamatos konzultációt és a végzett gyakorlatok, az edzésprogram jóváhagyását.

kettlebell Budapest

Mindent egybe vetve érthető, ha a kettlebell Budapest egyik legközkedveltebb testedzési módszerévé vált az elmúlt szűk egy évtized leforgása alatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kettlebell Budapest területén lenne csak elérhető, hiszen szinte minden városban vannak már képzett instruktorok.

A kettlebell Budapest edzőtermeiben